Weer helemaal terug in Nederland
Door: Petra
Blijf op de hoogte en volg Petra
11 Augustus 2009 | Tsjechische Republiek, Brno
Jullie zullen vast denken; HUH, nu pas een bericht..
Klopt. Ik ben om precies te zijn alweer 52 dagen in Nederland! Had helaas niet de tijd gevonden (of gewoon geen zin) om nog een laatste berichtje te plaatsen. Toch wilde ik mijn reis even goed afsluiten, al weet ik nu niet meer wat ik de laatste weken allemaal nog gedaan heb..
In ieder geval waren het een paar hele mooie en leuke laatste weken. Zoals jullie weten ben ik naar het festival Rock im Park geweest in Duitsland, samen met mijn Finse vrienden Toni & Laura. Dat was weer een hele ervaring; mijn eerste festival en nog wel één van de grootste ook!
Het was zeker de moeite waard, al zijn er wel een paar buien gevallen. Ons Tesco tentje van 8 euro heeft het net aan gered ;-)
Laura en ik hebben vooral genoten van The Killers! Ook was Billy Talent erg gaaf, al werd dat daar bijna mijn dood (pogo). Ik ben ook weer helemaal fan van Placebo en Peter Bjorn & John waren ook erg verrassend. Verder leuke bandjes als Flogging Molly, The Prodigy, Mando Diao, Volbeat, The script, Bloc Party en White Lies! Zoals je ziet een hele goede line-up.
Na dat weekend was het gedaan met alle leuke uitjes. De laatste weekjes moest er veel geregeld worden. Ik kan wel met trots zeggen dat ik mijn 30 (eigenlijk zelfs 34!) punten heb binnen gehaald. Veel vakken werden afgetekend met een 'voldoende' maar ik heb ook twee A's gehaald :)
En natuurlijk het niet onbelangrijke moment van de PERFORMANCE! Na maanden repeteren was het dan zover; het toneelstuk. Alles is goed gegaan en het was een hele leuke ervaring om op het toneel te staan (in het Engels!)
Daarna werd het steeds stiller in ons gebouwtje Vynarska.. Je kon echt merken dat iedereen weg was of zou gaan. Op een gegeven moment waren we nog met een man of 10 maar hebben we het zeker gezellig gemaakt. Iedereen heeft nog iets gekookt wat typisch is voor zijn land. Lieke en ik hebben hete bliksem en wentelteefjes gemaakt. Met het heerlijke eten, de Hongaarse wijn, Finse salmiak en op de achtergrond een Nederlands muziekje was het weer een super avondje.
Ik zou 18 juni in de avond vertrekken. Al had ik al heel wat spullen meegegeven naar huis, het was een ramp om de rest ingepakt te kregen. Gelukkig was ik op tijd begonnen..
Ik was wel behoorlijk gestresst toen ik besefte dat ik met 2 zware koffers, een grote tas, een rugzak, handtas en souvenier tasjes nog een rit met de tram moest maken. Gelukkig had ik al geregeld dat Greg me zou brengen! Op het punt van vertrek bleek echter dat 1 persoon niet genoeg was. Gelukkig was daar m'n spaanse amigo Sergio en die was zo lief ook mee te gaan! Ik ben ze er echt heel dankbaar voor!
De reis is verder goed verlopen. Het eerste stuk ging weer erg snel, en ach, ik ben al helemaal gewend aan die lange busritten ;)
In Rotterdam stonden m'n papa & mama te wachten en zo kwam het dat ik op de vrijdagavond weer terug was in het mooie Kattuk. Thuis zaten m'n broer, zussen, zwagers ook klaar en hebben ze lekkere dingen klaar gemaakt. Ook Jaap kwam er aan en toen was het helemaal compleet :)
Nu, enkele maanden verder, ben ik weer helemaal gessetteld. Ik zal je vertellen dat ik na een paar dagen al weer helemaal gewend was! Niet normaal hoe snel dat gaat.
Inmiddels hebben we ook de 'terugkomdag' gehad op school. Alle exchange students hebben een presentatie gehouden. Het was erg leuk om te zien hoe de andere meisjes het buitenland hebben ervaren! Het was dan wel in Belgie, maar ook daar is het allemaal zo anders en toch een hele ervaring om al die dingen mee te maken.
Ik denk nog vaak terug aan de geweldige tijd in Tsjechie en ik zal Brno nooooooooooooit vergeten!
Ik moet toegeven dat het ook weer leuk is om thuis te zijn, vooral omdat het nu vakantie en zomer is. En natuurlijk omdat ik nu Jaap weer kan zien!
Maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb en wat is de tijd ook snel gegaan! Ik zou het echt iedereen aanraden!
Er is ook zeker nog contact met mijn vrienden die ik daar ontmoet heb. Lang leve Facebook :) Je hebt toch samen in een ander land gewoond en veel dingen beleefd.. Eigenlijk kun je ook alleen met die mensen nog lekker napraten over hoe het toen was. Nu ik erover nadenk is het echt een raar idee dat ik gewoon zo lang in een ander land heb gezeten en dat het zo normaal was allemaal.. Ik mis Vynarska, de mensen, de stad en zelfs de Tsjechische stem in de trams.
Ik ben zeker van plan om naar Finland en Griekenland te gaan om wat mensen op te zoeken. Ook wordt er al gepraat over een reunie.. in Amsterdam! Dat zou dus wel super zijn.
Als laatste wil ik jullie bedanken dat jullie mijn belevenissen gevolgd hebben! Achteraf bleek dat heel veel mensen mijn blog hebben gelezen en dat is wel goed om te horen :)
Nu op naar het laatste jaar van de Pabo.. Het is gelukt met de sollicitatie voor een LIO-plek. Ik kan aan de slag in groep 5 op de Prins Mauritsschool! Helemaal leuk dus!
Ik zal binnenkort de laatste foto's plaatsen, dus neem gerust nog eens een kijkje op mijn foto site:
www.picasaweb.google.com/petrainbrno
Liefs en nog 1 keertje dan: Na shledanou!
Petra
11 Augustus 2009 - 13:23
Lieke:
Lieve Petra,
Wat leuk om te lezen :) Is het toch nog een beetje zoals een paar maanden terug.. Ik heb een geweldige tijd in Brno met je gehad en we moeten gauw weer eens afspreken! En je bent niet de enige die de stem van de tram mist ;)
Liefs! -
11 Augustus 2009 - 13:25
Lieke:
P.s. Volgens mij is dit telepathie. Ik heb na juni nooit meer 'Brno' ingetypt op waarbenjij.nu en geen idee waarom ik het nu wel deed.. maar net vandaag zette jij er een berichtje op! -
11 Augustus 2009 - 16:51
Petrainbrno:
Lieke:)
Het was gewoon voorbestemd dat jij waarbenjij.nu aan het checken was ;)
Inderdaad leuk om weer even terug te denken aan die geweldige tijd. Wat hebben we veel meegemaakt he, en gelukkig een mede-Dutchie aan m'n zij ;)
We gaan snel wat afspreken!!
Píští Zastávka: Utrecht of Katwijk ;)
Liefs x. -
12 Augustus 2009 - 14:03
Antoine:
Ahoj!Jak se más Petra?
Is weer een heel reisverslag, net als dat verslag waar je het over het vuurwerk in Brno had.Ben zelf een vuurwerk liefhebber en heb na het lezen van jou verslag ook de diverse shows gezien.
Zal wel een hele ervaring voor je geweest zijn daar in Brno met al die vriendelijke en aardige mensen.Zit daar zelf in Moravany en Hostapece voor mijn werk en ga bijna iedere avond naar Brno.(eten en uitgaan)
Maar nu eerst op vakantie naar Kreta en daarna weer terug naar die gezellige mensen daar.
Wens je verder heel veel succes met je laatste jaar Pabo.
Na shledanou,
Antoine
12 Augustus 2009 - 15:04
Petrainbrno:
Ahoj Antoine,
Wat toevallig en leuk dat je op m'n web-log terecht gekomen bent!
Zijn de vuurwerk shows bevallen? ;)
Voor mij zit het er helaas weer op, hoe zit dat met jou? Woon je daar echt of is het ook maar tijdelijk?
Dank je wel en ik wens jou veel plezier toe in Kreta! En daarna natuurlijk weer in het mooie Tsjechie.
Petra
12 Augustus 2009 - 17:28
Antoine:
Dobrý den Petra,
Dat was een snelle reactie terug van jou.
Het was inderdaad toeval dat ik bij jou site terecht kwam.Ja de vuurwerk shows waren geweldig, vooral die bij het meer.Er was daar toen ook kermis.
Zo te lezen heb je er ook een leuke tijd gehad, omdat het er helaas op zit voor jou.
Je heb natuurlijk ook tijd gehad om leuke dingen te doen en te zien in Tsjechië.
Voor mij is het jammer genoeg ook maar tijdelijk.
Ben 2é Paasdag daar naar toe gevlogen en om de 3 á 4 weken een week naar Nederland.Werken daar 7 dagen in de week en min 71 uur
Vertrek maandag pas voor 12 dagen naar Kreta, en als ik zaterdag terug kom vertrek ik zondag weer naar Tsjechie toe.En als het goed is ben ik dan de weekende vrij om Praag en Wenen te gaan bezoeken en in weekend van 5 en 6 sept naar de vliegshow op de Luchthaven van Brno toe.
Ik zou nog uren kunnen door tikken op deze tik doos en kunnen vertellen over mijn ervaring in Tsjechië maar ga nu even stoppen.
Na shledanou,
Antoine. -
15 Augustus 2009 - 09:59
Ds Weegink:
Leuk en vlot, je reactie.
Zie jullie, a.s. seizoen!
Groetjes, dsW